М.Радев Според ОДС не съществуват никакви причини да не бъде дадена 13-та заплата и 13-та пенсия. Ако бъде отказано това възнаграждение, това би било неприлично, заяви депутатът от опозицията Муравей Радев пред news.bg. Според него разходната част на бюджета е под контрол, а в приходната част се очертава презипълнение. Това преизпълнение според Радев може да достигне от 2 до 3 процента, или 200-250 милиона лева в края на годината.

Това е единият извод, който прави опозицията въз основа на данъчното законодателство. Вторият важен момент в това отношение е, че следващата година може да се прибегне до по-чувствително намаляване на данъците, смятат от ОДС.

Муравей Радев заяви, че до този момент няма постъпили законопроекти в Народното събрание за данъците. Това, което знаем за данъчните намерения на управляващото мнозинство, е че няма да има данъчна револция, каза още Радев. Това според него не е никак обнадеждаващо и означава сумарно увеличение на данъците през следващата година.

Опозията предлага и друг момент в бъдещото подоходно семейно облагане. Идеята на СДС е въвеждането на елемента за наличието на децата в едно семейство.

Радев предлага необлагаемият доход на семейство с 1 дете да бъде увеличен от 110 лв с още 20 лева. При семейства с 2 деца увеличението на необлагаемия доход да бъде с 45 лева, в за 3 и над 3 деца - 75 лева.

По отношение на вчерашния инцидент във великотърновския завод "Терем" говорителят на опозията Николай Младенов заяви, че го притеснява това, което е чул днес от военния министър Николай Свинаров в пленарна зала.

Той продължава да не разбира нуждата да се разсее страха сред населието при унищоваването на ракетите, смята Младенов.

Депутатът призова по най-бърз начин да бъде възстановена процедурата по унищожаването, и то безопасно. Младенов изрази увереност, че ще се постигне възможност за минимализиране на подобни случаи.