Денев Парламентът освободи генералния директор на БТА Панайот Денев и назначи на негово място шефа на радио “Варна” Стоян Чешмеджиев. Депутатите приеха таази промяна със 143 гласа "за", 51 "против" и 2 "въздържали се". Народното събрание изненадващо реши да отложи парламентарния контрол до приключване на дебатите за проекторешение за освобождаването на Панайот Денев и избирането негов заместник.

Предложението за отлагане на контрола беше направено от заместник председателя на парламентарната група на НДСВ Владимир Дончев.

По време на дебатите, от името на вносителите зам. председателят на медийната комисия в парламента Eмел Етем заяви, че мнозинството няма доверие на сегашния генерален директор на агенцията.

Панайот Денев трябва да се смени с човек, който изпълнвява националния приоритет на България, обяви Етем.

Тя обвини Денев в нелоялност към управляващото мнозинтсво.

Депутатът от ОДС Благой Димитров заяви, че на опозицията не е било предоставено достатъчно време, за да издигне своя кандидатура. Той отправи упреци към Етем, че в нейното изкзване не е станало ясно, какви са мотивите за освоб на Панайот Денев. Очевидно се подготвят смени и на ръководствата на БНР и БНТ, прогнозира депутатът.

Асен Агов заяви от своя страна, че не одобрява начина, по който от народното събрание санкционират ген. директор на БТА и начина, по който се прави контрол на медийните институции.

Агов предупреди, че назначаването на външен човек в БТА ще доведе до срив в агенцията. Това е политическа репресия срещу журналистите, репликира Асен Агов.