Хиляди хора продължават да се редят пред залата Уестминстър в Лондон, за да отдадат последна почит в последните часове на поклонение пред Кралицата-майка. Предполага се, че досега край ковчега й са минали близо 200 000 души. В някои моменти опашката достигаше няколко километра, а залата беше отворена денонощно.

В телевизионно обръщение, кралица Елизабет Втора изрази благодарността си за отзвука, който е получила смъртта на майка й: "Откакто любимата ми майка почина преди седмица, съм дълбоко развълнувана от привързаността, която придружи смъртта й. Семейството ми и аз винаги сме знаели както означава тя за хората в тази страна и специалното място, което тя заемаше в сърцата на толкова много хора - тук, в страните от Британската общност и в други части на света. Но степента на уважение, което много от вас засвидетелстваха на майка ми през последните няколко дни беше поразителна". След това кралица Елизабет Втора благодари на всички за обичта, която са изразили към майка й приживе и честта, която са показали при смъртта й.

На траурната церемония ще присъстват 25 представители на кралски семейства от цял свят, както и кралете и кралиците на Испания, Швеция, Норвегия, Холандия, Белгия, Бруней и Йордания. Сред тях ще е и бившият български цар, а понастоящем премиер Симеон Сакскобургготски, който е далечен роднина на британското кралско семейство, предаде Би Би Си.