област Варна Рано тази сутрин е възникнал пожар на платения паркинг до Община Варна, съобщиха от пресцентъра на РДВР-Варна, цитирани от Днес+.

Пострадали са 3 автомобила: "Ауди А6" с варненска регистрация - обгоряла е боята на дясна врата, декоративна маска и част от бронята; " Опел Вектра" с варненска регистрация - обгоряла е боята; "Тойота Корола" със софийска регистрация - обгорели предна дясна гума и преден капак.

Според охраната на паркинга първо е било запалено Аудито. В последствие огънят се прехвърля и върху другите два автомобила. Собственик на запалената кола е Бисер Клементов.

Пожарът е потушен от пазача на паркинга с подръчен пожарогасител и едва след това е подаден сигнал в 1 РПУ и РЗ ПАБ. Местопроизшествието е посетено от ДСОГ, образувано е следствено дело. Има съмнения за умишлен палеж.

Официално бе потвърдена и новината за пожара в Девня, където изгоря имущество на фирма, собственост на сълругата и брата на девненския кмет Димитър Димтров.

В информацията се уточнява, че е изгорял товарен автомобил "Камаз" с варненскса регистрация и джип "Додж-Райдер" със софийска регистрация.