концерт Безпрецедентен за българското медийно пространство ще е 27 септември – петък. Тогава четирите национални медии - Би Ти Ви, Дарик Радио, Българското национално радио и Българската национална телевизия едновременно ще предават пряко от площад "Батенберг" в столицата мегаконцертът "България: За!", подкрепящ кандидатурата ни за членство в НАТО.

Всяка една от медиите започва да следи дните до срещата в Прага и какво се прави от държавата и обществото. Една от идеите е на сцената да има огромен общ плакат на тримата ни държавни мъже – президент, председател на Народнот събрание и премиер.

Външният министър Соломон Паси отбеляза, че на шоуто ще присъства и формулата “2+2”, т.е. Гърция и Турция подкрепят България и Румъния за членство в Пакта.

Затова и сред участниците групите от Гърция - "Мод Лагал" и от Румъния - "Фанфар чукарлия", както и "Румънеца и Енчев" и Б.Т.Р. На сцената ще се появят още Слави Трифонов и Мистерията на българските гласове. Министър Паси сравни съвместното излъчване на този концерт с показването как Нийл Армстронг стъпва за първи път на Луната.

Емблематичен е и подборът на водещи – Томислав Русев, Део, Ани Салич, чичко Филипов, Кирил Маричков, Радина Червенова. Сценаристи на шоуто са Ники Кънчев и Росен Петров.