Мълчалив протест срещу престъпността организират младежи в 13.00 часа пред църквата "Св. Никола" във Варна. Инициативата е на млажежката организация на СДС, съобщи varnapool.net.

Организаторите обявиха, че не може да се говори за политически мотиви, когато става дума за сигурноста на обществото. Призивът на младите е за обединяване срещу престъпноста. Искаме да ангажираме вниманието на обществото, както и на институциите и властите в града и стараната, обясниха от МСДС. Протестът е граждански и няма да се искат оставки, допълниха организаторите.

Поводът за простеста е показното убийство на македонец, разтърсило Варна в неделя. Посред бял ден, докато обядва в "Тропс къща", беше застрелян в главата почти от упор 38-годишният Орце Коруноски. Това беше вторият безцеремонен разстрел от началото на месеца в морската столица.

В началото на месеца, пак в центъра на града, на оживената пешеходна улица "Кн. Борис I" беше убит грузинец. Екзекуцията стана следобяд също пред очите на варненци, излезли на разходка в почивния ден.