Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави членовете на Борда на Европейската атлетика (ЕА), които проведоха редовна среща в София. В нея участие взеха временно изпълняващият длъжността президент на Европейската централа и председател на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, двамата вицепрезиденти Чери Александър и Либор Варханик, изпълнителният директор на ЕА, както и членове на Съвета на централата. Спортният министър пожела на членовете на Борда ползотворни разговори и успешна година.

По време на срещата Карамаринов запозна присъстващите с направените инвестиции от българското правителство в лекоатлетическа инфраструктура през последните години. От 2015 г. до момента Министерството на младежта и спорта е финансирало реновирането и изграждането на 5 закрити и 3 открити лекоатлетически съоръжения. Извършен беше ремонт на закритите лекоатлетически писти в Пловдив. В Кюстендил, Сливен и Добрич също бяха извършени реконструкции на закрити съоръжения. 7 млн. лв. бяха инвестирани в обновяването на многофункционалната "Асикс Арена". Изцяло нови лекоатлетически съоръжения на открито бяха изградени в Хасково и Сандански. Реконструкция беше извършена на пистата към Национална спортна академия.

Снимка 514672

Източник: ММС

Министър Кралев заяви пред Борда на централата, че предстои да бъде завършена многофункционалната спортна зала "Арена Бургас", с която България ще може да кандидатства за домакинство на Европейско първенство по лека атлетика, и подчерта, че инвестициите в лекоатлетически съоръжения ще продължат и в бъдеще. 1,8 млн. лева ще бъдат инвестирани в 4 лекоатлетически съоръжения. Ще бъде изградена открита лекоатлетическа писта на стадион "Христо Ботев" в Габрово, както и два полигона за хвърляния - единият на територията на Национална спорта академия "Васил Левски", а другият в град Балчик. Модернизация ще бъде направена и на закритата лекоатлетическа писта в спортен комплекс "Ялта" в Русе. ММС ще инвестира и 1 250 000 лева за изграждането на лекоатлетически стадион в Стара Загора, който се намира в спортен комплекс "Берое". С 1 640 000 лева ще бъдат финансирани строително-ремонтните дейности на пистата на стадион "Христо Ботев" във Враца, която ще разполага с шест коридора за бягания и сектор за скокове. Спортният министър запозна присъстващите и с предприетите от българското правителството противоепидемични мерки в спортния сектор. Кралев заяви, че България e една от страните, в които са разработени условия и ясни правила, за да могат да се провеждат международни състезания. Той допълни още, че всяка федерация има изготвени и утвърдени от ММС свои протоколи и противоепидемични мерки за провеждане на състезания и подготовка в условията на пандемия, заради спецификата на всеки отделен спорт.

Министър Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на джудиста Ивайло Иванов

Министър Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на джудиста Ивайло Иванов

Иванов постигна поредния голям успех в кариерата си, след като спечели бронзов медал на "Мастърса"в Доха