Срещу седемцифрена сума в лева любителите на екстремните скорости и екстремния лукс могат да се сдобият с BRABUS SV 12 S biturbo roadster, който ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4 секунди, или с BRABUS ROCKET, който наскоро постави световен рекорд за максимална скорост от 362,4 км/ч в категорията най-бърз седан, съобщават от Speed-Press.

Двете стрели са разработени на базата съответно на Mercedels SL и CLS и се задвижват от изключителния 6,3-литров 12-цилиндров битурбо двигател на BRABUS с мощност 730 к.с. Най-бързият всъдеход в света също носи емблемата на BRABUS: това е BRABUS G V12 Biturbo с впечатляващата мощност от 610 к.с.

Освен лицензиран производител на едни от най-ексклузивните автомобили в света, BRABUS GmbH e частна тунингова компания, която съвместно с клоновете си Startech и CRD (Car Rasearch and Development) покрива цялата моделна гама на DaimlerChrysler.

Инженерите и дизайнерите на BRABUS не се страхуват да се изправят дори срещу Mercedes SLR McLaren - след тяхната намеса шосейният болид е неузнаваем на вид и още по-мощен.

Високите производствени стандарти, гарантирани от BRABUS, осигуряват на компанията дългосрочен договор за производство на топмодела на Smart под марката Smart-BRABUS.
Заводът на Smart-BRABUS в германския град Ботроп е джойнт венчър с равно участие на BRABUS и Daimler-Chrysler.

BRABUS предлага тунинг и стайлинг не само за бутиковите модели, но и за пълната гама автомобили на Mercedes-Benz - от флагмана S-class до компактната А-class и вана Viano.

Уникалните разработки на BRABUS включват: двигатели с увеличена мощност, елегантно оформени аеродинамични пакети, висококачествени алуминиеви лети джанти, спортно-комфортни окачвания, специално претапициране на интериора на автомобила, елементи от алуминий, карбон, дърво, както и бизнес оборудване с мултимедийни пакети.