Цели три автомобила Bugatti Veyron получи екип на Top Gear в Абу Даби за специален тест, публикуван в излизащия утре на пазара брой 14 на списанието.

И за да бъде всичко както трябва, една цяла отсечка на магистрала бе затворена единствено и само заради зрелището.

Гигантът VW отказа да даде на екипа на Top Gear екземпляр от бижуто си, когато разбра, че им трябва за сравнителен тест, но двама шейхове от най-богатото емирство бяха на различно мнение.

Единият от Veyron-ите бе изправен срещу Koenigsegg CCX, докаран със самолет от родината си.
На помощ бе привикан естествено и Стиг, който застана зад волана на двата болида, както и редакторът Бил Томас.

Броят протича под наслов „Летен фестивал на суперколите".

Ето и останалите участници в „представлението": Maserati GT S, Lambo Gallardo LP560-4, Honda Racer, Caterham R500, KTM X-Bow и Ferrari Scuderia.

Българската редакцияпочете 60-годишнината на Land Rover, а главният редактор Любо Станиславов написа новите 10 божи заповеди, вдъхновен от последните екологични разработки на General Motors.

Родният принос в броя се изразява и в ексклузивен тест на Ferrari 599, а редакторите пробваха също следните хитови коли: Infiniti FX50, Renault Koleos, Audi TTS, Skoda Superb, Peugeot 207 CC и др.

Даника Патрик се прочу отвъд пределите на Америка най-вече със снимките си за мъжки списания, но в TG тя попадна заради бързината си в кокпита на болид от „Индикар".

В търсене на прочутата надеждност на автомобилите на Toyota, наш екип отиде до... Турция, за да види отблизо завода на японската марка.

Списанието започва и завършва с екзотични бегачки - водещият материал в рубриката „Метал" е посветен на двуместния KO7 Roadster.

Източник: Speed-Press