След като по време на международното автомобилно изложение в Женева през март станахме свидетели на дебюта на концептуалната разработка 200ЕХ, сега от Rolls-Royce оповестиха официално, че серийната й версия Ghost, ще бъде пуснат в производство и продажби до края на следващата година, съобшава Автопрес 2001.    
От компанията не коментират конкретната цена на автомобила, но споделят, че тя ще струва между 200 000 и 300 000 евро.

Новият Rolls-Royce Ghost ще бъде екипиран с изцяло нов 6.6 литров, V-образен, дванадесетцилиндров задвижващ агрегат, който ще генерира максимална мощност от 563 конски сили и ще бъде комбиниран със също така изцяло нова осемстепенна роботизирана предавателна кутия. Според информацията на Rolls-Royce Motor Cars, Ghost ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди и да развие максимална скорост на движение от 250 км/ч.

Както вече е известно, новият модел ще бъде оборудван и с иновативно въздушно окачване с централен блок за управление, в който на всеки 2.5 милисекунди постъпва информация за актуалното състояние. По този начин се гарантира не само перфектен комфорт, но и изключително точно управление и динамика. Системата е чувствителна до такава степен, че е в състояние да корегира „стойката" на колата дори когато пътникът промени моментно си положение на задната седалка. Новата система на въздушното окачване разполага и с функция за повишаване/намаляване на отстоянието на колата от пътя, като промяната в позицията достига 25 мм.

Интериорът на автомобила ще предложи характерното за марката изключително високо ниво на изработка и качество на използваните материали, а във вътрешността на предните врати отново ще са оформени гнезда за чадъри. Самите врати разполагат и с функция за автоматично затваряне чрез бутон от интериора. Седалките могат да бъдат поръчани с функция за масаж и вентилация, климатичната инсталация на автомобила е четиризонална, аудиосистемата е с 16 колони, с два субуфера, вградени в пода.

Наред с пълния комплект „стандартни" системи за активна безопасност, Rolls-Royce Ghost ще бъде оборудван с набор камери, които ще подават към водача картина от случващото се около автомобила. Колата ще разполага и със система за нощно виждане, която работи съвместно със системата за разпознаване на пешеходци, и която е в състояние да предупреждава за тях, дори когато те се намират на 300 метра пред автомобила.

При появата си на пазара, Ghost ще се предлага в 12 екстериорни цвята, като всеки един от тях ще може да бъде контрастиран с помощта на Silver Satin преден капак.