Японската автомобилна компания Honda представи новата мултимедийна система HondaLink, която ще дебютира в деветото поколение на модела Accord. Премиерата на модела ще се състои тази есен в САЩ, съобщава бългаският технологичен портал kaldata.com.

В новата мултимедийна система е предвидена възможност за осъществяване на връзка с множество облачни услуги и интернет радиостанции, за получаване на информация от агрегатора за рецензии Yelp, както и за синхронизация с контактите в социалните мрежи Facebook и Twitter.

Системата HondaLink позволява управление с помощта на гласови команди и бутони на волана или централната конзола на автомобила. Интерфейсът на новия продукт може да бъде изцяло персонализиран с помощта на смартфон, таблет или лаптоп, като връзката се осъществява чрез Bluetooth или USB порт.

Ще отбележим, че компанията Honda планира в бъдеще да разшири възможностите на мултимедийната система, като добави поддръжка на интернет-радиото Pandora и възможност за набиране и изпращане на SMS-съобщения с помощта на гласово управление.