Най-новото творение на Hyundai и Advanced Design Team от Южна Корея, e концептуалният 6-местен Hyundai Portico.
В “сърцето” на този автомобил от бъдещето тупти новия високотехнологичен Lambda двигател: 24-клапанов, DOHC V6 с алуминиеви глави и цилиндров блок, куплиран с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Portico освен това е проектиран да работи и с хибридната задвижваща система на Hyundai. Тя е изградена от два електромотора: предните колела се задвижват от ел. мотор с мощност 136 к.с., а задните – от подобен, но с мощност 83 к.с.
“Тази кола е пример за новите пазарни сегменти, които Hyundai изследва, а именно следващото поколение семеен транспорт”, коментира Джон Крафчик, вице президент на развитието и стратегическото планиране.

Portico не е нито седан, нито SUV, но предлага преимуществата и на двата вида автомобили: лесно управление, голямо вътрешно пространство и многофункционален интериор. Приятното пътуване в голяма степен се гарантира от стъкления покрив, който при желание може да се затъмнява. Конфигурацията на седалките позволява в автомобила да се возят шестима пътника, които да се радват на много голямо пространство за краката си.