Mazda Motor Corporation стартира продажбите на обновения четириврат, четириместен RX-8 на територията на Япония, съобщават от Автопрес 2001.

Автомобилът се предлага както с пет и шестстепенните механични предавателни кутии, така и с нова шестстепенна автоматична. Доставките на последната модификация ще стартират в средата на октомври тази година. Очакваните от Mazda Motor Corporation продажби са за около 600 единици месечно.

Обновената Mazda RX-8 се предлага с два изцяло нови екстериорни цвята - Stormy Blue Mica и Crystal White Pearl Mica. По този начин, броят на цветовите варианти на модела достигна осем.

Новостите, свързани с интериора могат да бъдат обединени под общия знаменател на новия Sand Beige кожен пакет. В него са включени кожен салон с бежов цвят, седалки с възможност за регулиране в осем направления, волан и дръжка на ръчната спирачка с кожена тапицерия, дистанционна система за безключово влизане в автомобила и стартиране на двигателя, осемнадесетцолови алуминиеви джанти с гуми с размери 225/45, фарове за мъгла и алуминиеви педали.

Снимки на автомобила: 1, 2, 3