Toyota Motor Corporation (TMC) представи изцяло новото поколение на модела Corolla, който ще се продава на японския пазар. Модификацията седан ще се предлага под името Axio, а комбите ще стане известно като Fielder, съобщават от Автопрес 2001.

Новото поколение на версията седан на Toyota Corolla е десетото поредно и заедно с комби-версията си са разработени според разбиранията за "Автомобилостроене от ново измерение". Основните акценти, върху които са работили инженерите и дизайнерите на TMC са били повишаване на базовото представяне и задълбочаването на чувството на качество, което само по себе си е същността на Corolla.

От технологична гледна точка, основните новости при версиите седан и комби на новата Toyota Corolla са свързани с представянето на изцяло нов 1.8 литров двигател и Super CVT-i (Continuously Variable Transmission-inteligent) безстепенна предавателна кутия.

По първоначални продажбени предвиждания за новите Corolla Axio и Corolla Fielder са свързани с цифрата от по 6000 автомобила месечно.