Тази събота и неделя (29-30 август) за първи път в България ще се проведе California Superbike School, съобщават от Speed-Press.

Писта "Дракон" в Пловдивското село Калояново ще посрещне водещи имена в световния мотоспорт. Организираното мероприятие предизвика голям интерес в мотоциклетните среди, като всички петдесет мотористи запазиха правото си на участие още през месец юни.

Редица световни шампиони, сред които Уейн Рейни, Скот Ръсел, Крис Вермюлен и Джеймс Тоусланд, дължат успехите си именно на това събитие - California Superbike School.

Българските любители на високите скорости ще имат възможността да бъдат обучавани лично от Анди Абът - директор на училището за Европа и личен треньор на много настоящи шампиони. С него ще пристигнат още четирима английски инструктори от екипа на California Superbike School.

През съботния ден, нашите мотористи ще се запознаят с техниките за правилно вземане на завои, подходящата скорост на влизане и траектория, които могат да бъдат решаващи за печеленето на състезание и за оцеляването на пътя.