Немската тунинг къща Mansory представи най-новата си модификация на автомобилното шоу във Франкфурт.

Централната позиция на щанда на Mansory се пада на Le MANSory Bentley Continental GTC. Автомобилът, естествено е създаден в чест на прочутото 24 часово състезание, а ексклузивитетът му е гарантиран от факта, че от него ще бъдат изработени само 24 броя и то на доста тежка цена върху тази на и без това скъпия Continental. 

Mansory започват модификациите по екстериора с нов преден спойлер с интегрирани перманентни LED дневни светлини. Въздуховодите са по-големи, добавени са различни карбонови и фиброелементи. Отзад са поставени четири хромирани накрайници на тръбите на ауспуха. Джантите са 22 инчови, а гумите отзад са с дебелина 305 мм. 

Под капака се крие мощност от 641 к.с. (478kW) при 6100 оборота в минута. Максималната скорост е 205 мили/час (330 км/ч). Максималният въртящ момент е увеличен до внушителните 780Nm и то още при 1600 об/мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 5 секунди, въпреки тежката 2 тона каросерия. Спирачките също са модифицирани с големи колкото чинии за пица Brembo дискове (412 мм отпред и 405 мм отзад).

Източник: automedia.bg