Отборът на Царско село е най-новият участник в Първа лига, след като днес официализира промоцията си за елита догодина. "Царете" записаха равенство с ЦСКА 1948 в мач от 25-ия кръг във Втора лига, но то е напълно достатъчно.

Тимът вече има 18 точки преднина пред втория Арда (Кърджали) и няма как да бъде достигнат на върха в таблицата.

Снимка 419654

Източник: LAP.bg

След малко по-малко от половин час игра, домакините останаха с човек по-малко, тъй като Реян Даскалов получи директен червен картон. Защитникът фаулира много грубо Чавдар Ивайлов. Бранителят позволи на своя съперник да му отнеме топката, заради което трябваше да извърши нарушението, за да може да предотврати излизането на играча сам срещу вратаря.

В 67-ата минута, отчетохме най-хубавата ситуация за гол през целия мач. Тогава "царете" достигнаха до хубава контраатака, която изведе на стрелкова позиция Атанас Кабов, който нахлу към наказателното поле и шутира много опасно, но Емил Михайлов отрази удара му с крак, избивайки в корнер. 

Снимка 419650

Източник: LAP.bg

В 82-ата минута, "червените" също имаха шанс да открият резултата, след като получиха право да изпълнят пряк свободен удар точно пред границата на наказателното поле. С него се нагърби Сандански, но за негово съжаление, разтресе напречната греда.

Срещата в комплекс "Царско село" не премина без "страсти" като за дерби. На почивката бившият администратор на "червените" Емил Коцев влезе в разправия с човек от "царете" и бързо настана меле. Полицията обаче бързо се намеси и не се стигна до по-сериозни сцени. За да успокои обстановката пък се намеси и членът на УС на ЦСКА 1948 Никола Газдов.

Снимка 419649

Източник: LAP.bg

След това равенство, Царско село има актив от 68 точки на върха, докато ЦСКА 1948 е с 47 на четвъртата позиция.