Барселона се нуждаеше от продължения, за да отстрани третодивизионния Корнея като гост в мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на краля. Каталунците се наложиха с 2:0 след голове на Усман Дембеле и Мартин Брайтуйат.

В редовното време на срещата гостите пропуснаха две дузпи чрез Миралем Пянич и Усман Дембеле.

Гостите не започнаха на обичайното ниво и в началните минути не затрудниха вратаря на Корнея. В средата на полувремето удар на Тринкао мина над вратата.

В 33-ата минута отново младият португалец опита удар, който срещна тялото на Естейес, но Рамирес се намеси добре.

Малко след това Естейес изрита в главата Араухо, който връхлиташе в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Пянич застана зад топката, стреля слабо, а Рамирес усети ъгъла и спаси.

Каталунците можеше да открият резултата в началото на второто полувреме, но Брайтуайт пропусна. Гризман също се отчете с пропуск след меко подаване на Пянич.

Снимка 515007

Източник: GettyImages

В 78-ата минута Дел Серо Гранде даде втора дузпа за "блаугранас". Тогава Морено вдигна високо крака си и удари Лангле. Зад топката застана Дембеле, който подходи несериозно и стреля в средата на вратата, а Рамирес успя да избие с крак.

Барселона потърси победата в редовното време, но в 80-ата минута Брайнтуайт пропусна. Малко след това Рамирес с блестяща намеса отрази шут на Пянич. Така двубоят отиде в продължения.

Още в 92-ата минута с блестящ удар извън наказателното поле Дембеле вкара за 0:1. "Лос кулес" имаха няколко възможности окончателно да сложат край на интригата, но Гризман и влезлият на неговото място Конрад Де Ла Фуенте ги пропуснаха.

Във второто продължение Естевес получи втори жълт картон и бе изгонен. В 120-ата минута Барселона вкара втори гол. Педри напредна и се озова сам срещу вратаря. Младокът чукна към Брайтуйат, който оформи крайното 0:2.

Атлетик (Билбао) надви трудно Ибиса за Купата на краля

Атлетик (Билбао) надви трудно Ибиса за Купата на краля

С 2:1 като гост