Голден Стейт Уориърс победи като гост Юта Джаз с 121-95 и затвори серията с 4-0 победи. Най-добрият отбор от редовния сезон се класира за финала на Западната конференция в НБА. "Войните" ще почиват няколко дена, защото в другия полуфинален мач имат да се изиграят минимум още два мача. Сан Антонио и Хюстън продължават при резултат 2-2 победи.

Кливлънд приключи бързо с Торонто

Кливлънд приключи бързо с Торонто

Шампионите ще имат няколко дена почивка

"Сплаш" братята Стеф Къри и Клей Томпсън отбелязаха общо 51 точки. Къри 31, а Томпсън 21. Кевеин Дюран добави 18 точки, а Дреймънд Грийн завърши с трипъл-дабъл - 17 точки, 11 асистенции и 10 борби. Голдън Стейт, като Кливлънд на изток, продължава с осем победи в елиминациите и нито една загуба.

Гостите дръпнаха в първата четвърт, допуснаха намаление на разликата във втората, но след това безпроблемно диктуваха събитията на терена.

Отборът на Юта не можа да се възстанови от дългата серия срещу Лос Анджелис Клипърс и не можа да бъде равностоен съперник.

За първи път от 1984-а, когато беше въведен настоящият формат на елиминациите, полуфинал на запад завърши след четири мача.

Снимка 292728

Източник: GettyImages