Михаил Касабов говори за някои от злободневните теми в родния футбол. Изпълняващият длъжността президент на БФС изрази своя оптимизъм, че след края на извънредното положение нещата ще се нормализират. Ето какво каза футболният управник пред Novapress:

"Оптимист съм, че с много дисциплина от хората ще успеем да се преборим с този коронавирус и вярвам, че има шанс след края на извънредното положение нещата във футбола ни да започнат да се нормализират.

Снимка 454068

Източник: БФС

Знаете, че трябва отборите да се подготвят преди първенството да се поднови. Ще подчертая обаче, че все пак всичко зависи от националния оперативен щаб. И те ще решат кога можем да подновим отново футболът ни. Щабът и правителството полагат големи усилия да преодолеем коронавируса.

Снимка 460140

Източник: LAP.bg

Аз лично съм оптимист, че сезон 2019/2020 ще се доиграе и няма да се стига до неговото прекратяване. Справедливостта изисква да се доиграе и всичко да се реши на терена, а не да се реши на масата.

Целта и на УЕФА е всички първенства и турнири да завършат. Това е и основната ни цел все пак. У нас нещата с този вирус вървят добре. Няма толкова много заболели както в повечето страни, в Европа, а това е нещо положително", каза Касабов.

От футболния съюз решиха как да процедират с въвеждането на ВАР у нас

От футболния съюз решиха как да процедират с въвеждането на ВАР у нас

Родните съдии първо ще пробват системата по време на юношески мачове