Световният шампион по бокс - Детелин Далаклиев сподели специално за ТОПСПОРТ очакванията си за сблъсъка между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа на 28.10.

Кобрата и британският номер едно на планетата при най-тежките се изправят един срещу друг на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф, в спор за притежаваните от Антъни Олувафеми Оласени Джошуа световни титли.

Защо английските медии определят своя герой за фаворит в срещата; "мениджърска игра" ли бяха спекулациите, според които Пулев е излязъл от форма; достатъчна предпоставка ли са големите мускули и за големи победи; защо Кличко загуби от Джошуа и "цирк" ли беше мачът между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър?

Отговорите на тези въпроси и още много други - от шампиона на света за 2009-а година Детелин Далаклиев пред ТОПСПОРТ:

По традиция знам, че не се наемаш лесно с прогнози за предстоящи боксови мачове. Така ли ще бъде и този път?
- Да. Прогнозите са за букмейкърите. Не обичам да давам такива. Каквото има да се случва, ще стане.

Сега или никога!

Сега или никога!

Втори шанс за Кобрата, трети няма да има

Тогава да го кажем по друг начин - какви са очакванията ти за сблъсъка между Кобрата и Антъни Джошуа? В предишния случай, в който Кубрат се би за световна титла при най-тежките, част от критиците споделиха, че той е избързал с подобен важен двубой и не е достатъчно добре подготвен, физически и психически. Различно ли е сега и ако да - защо?
- Най-малкото сега вече говорим за друг мач. Различен е съперникът, различни са условията, различен е моментът, а и е натрупан още допълнителен опит. Всичко ще бъде от значение. Това е от миговете, които спортистите чакат цял живот. Естествено всеки един от двамата иска да го използва максимално и да спечели. Няма и как да бъде иначе. А това с подготовката го видях, но не мисля, че има начин да е вярно.

От "Зауерланд" отговориха на Пулев: Имаш достатъчно време за подготовка

От "Зауерланд" не обърнаха внимание на ядосания Пулев

"Кобрата има достатъчно време за подготовка", смята Кале Зауерланд

Имаш предвид спекулациите, че Пулев може и да не е достатъчно добре подготвен за двубоя?
- Точно така. Един професионалист на подобно ниво, още повече преговарящ за мач за титла, няма как да не е готов. Ясно е, че това е част от нещата, които се използват традиционно, за да се създаде напрежение и очакване преди даден двубой.

"Мениджърските игри", както ги наричат.
- Да. Формата не се губи толкова бързо, колкото мениджърите се опитват да обяснят на хората. Но пак казвам, че това е нормално нещо и е част от цялата ситуация преди всеки мач. Нищо странно няма.

Снимка 290797

Източник: LAP.bg

Защо, според теб, медиите на Острова определят Джошуа за доминант? За сигурен фаворит за спечелване на двубоя?
- Не забравяйте първо - че им е сънародник, но и второ - онези 19 нокаута, с които той разполага. Няма как да са случайни всичките, нали така? В случаи като тези, статистиката никога не лъже. Напротив, "казва" много.

Подчертава се и страховитата физическа форма, в която се намира Антъни. Но пък знаем, че големите мускули невинаги означават сигурна победа...
- Именно. Мускулите не правят шампиона. Виждали сме достатъчно много примери за това на ринга. Вярвам, че всички ще се съгласят с мен. Това, че изглежда респектиращо, не означава, че не може да загуби.

Снимка 291141

Източник: GettyImages

А и в мача му с Кличко видяхме, че не е невъзможно да бъде победен. Може би просто трябва да се уцели точният момент от мача?
- Кличко можеше да победи Джошуа. Действително беше така.

Какво му попречи да го направи?
- Възрастта. Кратко и ясно.

Снимка 291128

Източник: GettyImages

Би ли аргументирал отговора си?
- Едно е да се биеш на 20, 22 или 25 години. Съвсем различно е да го направиш когато си на 30, 35 или дори 40. Повярвайте ми. Лично съм изпитал този фактор на гърба си, както се казва. Има огромно значение.

Видя се и от непрофесионалистите, че Антъни можеше да загуби в онзи прословут 5-и рунд. Свиха му се колената. Не е чак толкова добър актьор...
- Точно така. Това беше моментът. Но не е лесно, видяхте с очите си, че и самият Кличко бързо натрупа умора и не беше лесно за него да реагира така, както би го направил преди 10 години.

Извънземен боксов спектакъл! Антъни Джошуа постави точката в кариерата на Владимир Кличко!

Извънземен боксов спектакъл! Антъни Джошуа постави точката в кариерата на Владимир Кличко!

Краят на украинската легенда е факт, идва нова боксова ера!

След което на практика реши, че слага край на една велика кариера, част от която беше и победата му над Кубрат.
- Така е преценил. Всеки усеща и осъзнава кога е дошъл моментът да направи това. И наистина тогава е най-добре да сложиш точката.

Втори шанс за Пулев. Ще го използва ли той този път? Сега сякаш има много позитиви на своя страна.
- Втори шанс, а може и да няма трети. Защото не се случва често да си на ринга, в спор за световния пояс. Премина през много срещи, за да стигне до тази с Джошуа.

Снимка 266279

Източник: LAP.bg

Някои чуждестранни медии се опитаха да обезценят успехите му, казвайки че и Питър, и Джонсън вече не са във форма и победите срещу тях не са "новина". На какво отдаваш тези негативни настроения и становища?
- Всеки е свободен да пише и коментира каквото прецени. Как, срещу какви съперници, за колко време и т.н. - няма значение. Важното е, че Кубрат стигна до този мач, по един или друг начин. Това са фактите, които не могат да бъдат оспорени. Сега остава най-важното. Стискаме палци за негова победа, разбира се.

Кубрат Пулев разплака страхливеца Кевин Джонсън в "Арена Армеец"!
на живо

Кобрата разплака страхливеца Джонсън и чака Кличко или Джошуа!

Искахте шоу - получихте го!

Самият ти как се чувстваш? Далеч от ринга...
- Добре съм. Спокоен съм, заобиколен съм от най-близките си. Всичко ми е наред.

И накрая да те попитам все пак за шоуто между Мейуедър и Макгрегър. Цирк? Безсмислен двубой? Мач, проведен единствено с финансова цел, без особени стойности в него, от чисто боксова гледна точка? Кое мнение подкрепяш?
- Хората искат шоу. Това е истината. Милиони го гледаха. Мейуедър беше зле, но и най-слабият Флойд Мейуедър е много по-добър от най-добрия Макгрегър. Не може ММА-състезател да се бие на ринга с боксьор. Просто не става. Да, може би и Флойд ще го пребият ако влезе в октагона, но състезател по смесени бойни изкуства да се бие в професионален боксов мач с боксьор, още повече с подобно реноме и статистика, не е реално.

Флойд Мейуедър победи Конър Макгрегър в Лас Вегас!
Обновена

Боксът победи ММА в шоуто на годината, Роки остава в историята! (ВИДЕО)

Ирландецът загуби!