Поредна протестна вечер в София, предаде БНР. Демонстранти за 113-а вечер поставиха същите искания - оставки на правителството и главния прокурор, машинно електронно и дистанционно гласуване и свикване на Велико Народно събрание.

След 20 часа бе блокирано кръстовището на Орлов мост и по бул. "Цар Освободител".

Снимка 503018

Източник: БГНЕС

Студентите вдигнаха малко след 19 и 30 часа блокадата си пред Ректората на СУ "Св. Климент Охридски".

Те настояват за незабавна оставка на правителството и на главния прокурор. Организаторите са от Юридическия факултет и са подкрепени от колегите си от УНСС и Техническия университет.

Около 40 протестиращи блокираха "Орлов мост"

Около 40 протестиращи блокираха "Орлов мост"

Движението и на градския транспорт е спряно

"Вчера г-н министър-председателят Бойко Методиев Борисов се изказал особено ласкателно за нас - младите хора, като казва, че не ни харесва. И ние не го харесаме. Борисов е позор, оставка и затвор. Вчера бяха гласувани 1.1 млрд. лева увеличение в заплатите на държавни чиновници.

На базата на какво? Каква реформа се извърши, за да може те да работят по-добре? Показаха за пореден път своята некадърност, некомпетентност, нецелесъобразност в разходването на публичните средства. Затова ние сме тук вече над 100 дни и протестираме - за да свалим това правителство и този модел, за да можем да изградим едно по-добро бъдеще", заяви един от протестиращите.