Премиерът Кирил Петков е водил разговори на тъмно, тайни разговори, в които е поел ангажимент за отпадането на зеления сертификат в България. Това обяви на брифинг депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов. По думите му министър-председателят преговарял с "Възраждане", тъй като е водил телефонни разговори, както стана ясно от думите на лидера на опозиционната партия Костадин Костадинов.

Ангелов припомни, че опозицията е внесла такова искане, за да са равни всички.

От ГЕРБ смятат, че зеленият сертификат се използва като репресия срещу обикновените хора. 12 депутати от ГЕРБ са подкрепили конституционната жалба на "Възраждане" срещу зелените сертификати. Ние не сме против зеления сертификат, ние сме срещу побългарения вариант на зеления сертификат, отсече обаче Костадин Ангелов.

Петков обещал на Костадинов махане на зеления сертификат през април

Петков обещал на Костадинов махане на зеления сертификат през април

Всичко е въпрос на разговори и работната група

ПГ на ГЕРБ категорично настоява в България да се спазват правилата от всички български граждани и властта да налага тези правила, а не да пази собственото си време в управлението. В сградата на Народното събрание влизат депутати без зелени сертификати, обяви Ангелов.

Правителството се провалило в политиката за зеления сертификат. 30% от зелените сертификати в България са фалшиви, а МВР се провалило и в търговията със зелен сертификат, обяви Костадин Ангелов и подчерта: Фалшивите сертификати са опасни и убиват хора.

Костадин Ангелов: Нечестно е към хората депутатите да влизат в НС без зелен сертификат

Костадин Ангелов: Нечестно е към хората депутатите да влизат в НС без зелен сертификат

Апелира ПП да преразгледа решението си...