1660 служители на "Напоителни системи" може да останат без заплатите си за този месец. За това предупреди служебният министър на земеделието Христо Бозуков, цитиран от БНР.

Припомняме, по-рано този месец заради установени 17 нарушения председателят на Съвета на директорите на "Напоителни системи" Снежина Динева беше освободена от поста.

Оказва се обаче, че в следващите два дни тя е прехвърлила огромна сума от сметките на дружеството, което на практика блокира плащания на ДДС, осигуровки и заплати на служителите. Блокирала е и двата електронни подписа на дружеството.

Сменен е част от състава на Съвета на директорите в "Напоителни системи"

Сменен е част от състава на Съвета на директорите в "Напоителни системи"

Предстои конкурс за нови членове

Бозуков обясни, че са успели да осигурят парите. По негови думи има възможност и от несъбираеми средства да се намерят още.

"Договорихме се дори и с Националната агенция по приходите за отсрочка, евентуално ще се плащат и лихви за това, за отсрочка на ДДС-то. Има опасност хората да останат без заплати, защото няма кой да нареди изплащането на заплатите", посочи той.

Министърът поясни, че въпреки че парите за заплати са осигурени от правителството, те реално не могат да бъдат изплатени, защото новоназначеният шеф на "Напоителни системи" Димо Чопков не е регистриран от съда заради подадени жалби от предишното ръководство.

От своя страна Димо Чопков увери, че ще се намери начин служителите да получат заплатите си.