169 снегорина са мобилизирани в София във връзка с прогнозата за започване на снеговалеж след 18,00 часа в столицата, съобщават от Столична община.

Кметът Йорданка Фандъкова разпореди на Столичния инспекторат и на фирмите, ангажирани със снегопочистването да създадат организация за работа и да мобилизират необходимите екипи и техника.

Студ, дъжд и сняг

Студ, дъжд и сняг

Минималните температури стават отрицателни…

Фирмите разполагат със 169 снегорина, които ще бъдат разположени на 68 местостоянки в града, за да бъдат максимално близо до районите, които ще почистват.

Целта е да се осигури проходимост в града и движение при зимни условия. Приоритетно ще се обработват пътните платна на улици и булеварди, по които се движи общественият транспорт.

Пътищата са проходими,  на места с валежи, намалена видимост

Пътищата са проходими, на места с валежи, намалена видимост

Температурите са в интервала от -5° до 6°...

От Столична община призовават водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили, както и да шофират със съобразена със зимната обстановка скорост.

Припомня се на управителите на етажна собственост и търговски обекти, че имат ангажимент да почистят прилежащите към сградите тротоари.