Снимка: Emaxpress
170 сигнала са получили от „Гражданска защита" през изминалото денонощие, съобщиха от службата.

Сигналите са били предимно за паднали дървета, висящи клони, паднали ламарини и билбордове. Около 90% от общия брой сигнали са били за паднали дървета.

В София екипите са се отзовали на 41 такива сигнала, в Ямбол - 19, във Варна - 13, в Пазарджик и Бургас - 10, Видин - 9, в Габрово - 8, в Русе, Силистра, Пловдив, Добрич - 6. Почти във всички области са били получени сигнали за паднали дървета, уточниха от „Гражданска защита".

Водач на лек автомобил е пострадал в Долни Богров, след като дърво е паднало върху превозното средство в резултат на силния вятър. След като екип на „Гражданска защита" е отстранил дървото, човекът е продължил със своя автомобил, като не е пожелал да му бъде оказана лекарска помощ.

Към момента на територията на страната няма места без електрозахранване или без вода. През изминалото денонощие при падане на дървета върху електропроводници е било прекъснато електрозахранването на отделни улици в Монтана, Добрич, Русе и Пазарджик.

Екипите на „Гражданска защита" съвместно с представители на електроразпределителните дружества са отстранили дърветата и електроподаването е било възстановено.

По данни на Координационно-ситуационния център на Агенция "Пътна инфраструктура" има заледени участъци на път II-81 в посока от прохода Петрохан към с. Гинци. Пътят се опесъчава.

АПИ апелира водачите на МПС да бъдат внимателни и да не предприемат рискови изпреварвания.

През изминалото денонощие до 8 часа днес служителите на пожарната служба са реагирали на 69 сигнала за аварийно-спасителни дейности.

36 от тях са предизвикани от силните ветрове на територията на страната ни, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В София огнеборците са отстранявали паднали дървета, опасни ламарини от покриви, в Хасково пожарникарите са реагирали на шест, четири в Пазарджик,  в Ямбол, Габрово и Кърджали - два сигнала,  в Бургас, Варна и Враца - по един.