Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски смята, че с действията си хванатите да купонясват в заведение в Сандански полицейски служители, подронват авторитета на МВР и на полицията. Коментарът си министърът направи, след като взе участие на официалната церемония по връчване на наградите "Пожарникар на годината" за 2020 г.

"В момента, в който всички призоваваме да се спазват мерките, които се налагат със заповедите на здравните органи, а и ние сме един от органите, който трябва да осъществяват контрол по тяхното спазване, да ги нарушаваме не е най-добрият пример за нашето общество", категоричен бе министър Терзийски.

Горски служител организирал тайния купон с полицаи край Сандански

Горски служител организирал тайния купон с полицаи край Сандански

До 1000 лв. глоба грози участниците в събирането

Той е на мнение, че дисциплинарно разследващите органи от областната дирекция ще си свършат своята работа. Районна прокуратурата Сандански също се е самосезирала и е разпоредила действия на Дирекция "Вътрешна сигурност. Той обясни, че областният директор на областната дирекция на МВР-Благоевград е разпоредил проверка.

Към настоящия момент е установено, че във въпросното заведение са присъствали 18 полицейски служители, от които четирима на ОДМВР-Благоевград. Провеждат се действия по проверката и след нейното приключване ще бъде изготвен доклад за евентуални дисциплинарни нарушения. Докладът ще бъде изпратен на Регионалната здравна инспекция, за да бъдат предприети действия заради нарушаването на здравните заповеди, поясни Терзийски.

Повече подробности за самия купон Терзийски не пожела да каже.

Глобяват четирима полицаи заради купона край Сандански

Глобяват четирима полицаи заради купона край Сандански

И собственика на обекта, който е горски служител

Наказанието за служителите на МВР могат да бъдат два вида - едното е наказание за неизпълнение на здравните разпоредби, а другото е дисциплинарно уволнение заради нарушаване на Закона на МВР.

Припомняме, вчера бе съобщено за таен купон с полицаи край Сандански.

През последните седмици зачестиха случаите на заловени от инспекторите частни партита и незаконно работещи заведения въпреки забраните. Реални резултатите от глоби и мерки на властите засега няма.

На 15 февруари мъж пострада при масов бой между две компании в Пампорово. Сбиването е станало след полунощ, когато заведението би трябвало да е затворено, каквато е заповедта на здравния министър.

Същият ден пък беше арестуван и управителят на нощен клуб в Разград заради нелегален купон.

Месец по-рано полицията в Пловдив прекрати частно парти в ресторант, на което са присъствали близо 50 души. Това не е първото нарушение на заведение в Пловдив. През ноември месец, по време на пика на епидемията у нас, отново в Пловдив имаше случаи на организиране на частни партита заведения. Един от случаите беше на установена забава на 2 ноември в клуб "Сохо" по повод рождения ден на Кирил Търев от групата на ЗС "Александър Стамболийски". В партито участваха и управителят на "Напоителни системи" - Пловдив Петко Димов и зам.-кметът на Община Пловдив по транспорт Тодор Чонов, който е и бивш дългогодишен полицейски служител.