Издирват участниците в тайния купон, провел се в заведение в курортна местност над Сандански, съобщава БНТ.

Припомняме, за случая беше съобщено вчера. От клип в социалните мрежи стана ясно, че в празненството са участвали и полицейски служители. Срещу тях тече вътрешна проверка от Областната дирекция на полицията в Благоевград.

Заради нарушението на противоепидемичните мерки собственикът на заведението в местността "Попина лъка" ще бъде глобен с между 500 и 2000 лева. Санкционирани ще бъдат и участниците в купона - те ще трябва да заплатят между 300 и 1000 лева.

От Държавното горско стопанство в Сандански са изискали в 2-дневен срок писмени обяснения на своя служител, който е сочен като организатор на купона. Мъжът събрал приятели, за да отпразнуват раждането на детето му.

Директорът на ДГС-Сандански Симеон Ефремов бе категоричен, че ще бъдат предприети мерки и според кодекса на труда ще му бъде наложено наказание.

Проверяват сигнал за нерегламентиран купон с полицаи край Сандански

Проверяват сигнал за нерегламентиран купон с полицаи край Сандански

Кадри от събирането са били разпространени в социалните мрежи

Припомняме, през последните седмици зачестиха случаите на заловени от инспекторите частни партита и незаконно работещи заведения въпреки забраните. Реални резултатите от глоби и мерки на властите засега няма.

На 15 февруари мъж пострада при масов бой между две компании в Пампорово. Сбиването е станало след полунощ, когато заведението би трябвало да е затворено, каквато е заповедта на здравния министър.

Същият ден пък беше арестуван и управителят на нощен клуб в Разград заради нелегален купон.

Месец по-рано полицията в Пловдив прекрати частно парти в ресторант, на което са присъствали близо 50 души. Това не е първото нарушение на заведение в Пловдив. През ноември месец, по време на пика на епидемията у нас, отново в Пловдив имаше случаи на организиране на частни партита заведения. Един от случаите беше на установена забава на 2 ноември в клуб "Сохо" по повод рождения ден на Кирил Търев от групата на ЗС "Александър Стамболийски". В партито участваха и управителят на "Напоителни системи" - Пловдив Петко Димов и зам.-кметът на Община Пловдив по транспорт Тодор Чонов, който е и бивш дългогодишен полицейски служител.