Окръжна прокуратура - Бургас наложи наказание от 18 години затвор за Иван Петров, убил приятел с "Калашников". Той е подсъдим за това, че умишлено е умъртвил 35-годишния мъж. Той е подсъдим и за това, че без разрешение е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси за него.

По време на разследването е установено, че Иван Петров е извършил убийството, действайки по предварително взето и обмислено решение. Двамата мъже са се познавали, а И.П. е примамил пострадалия на среща извън града на безлюдно и труднопроходимо място. Убийството е осъществено от непосредствена близост с един изстрел, произведен с незаконно притежавания автомат. Установено е, че двамата мъже са имали неуредени финансови отношения във връзка с извършени грабежи в предходен период.

Оставиха в ареста убиеца с калашник от Бургас

Оставиха в ареста убиеца с калашник от Бургас

Това реши Окръжният съд в Бургас

Припомняме, че на 19 ноември 2019 година откриха застрелян мъж в Бургаско. Малко по-късно стана ясно, че двама са задържани за убийството.

На 5 декември 2019 година стана ясно, че убийството в бургаския квартал "Долно Езерово" е разкрито. На брифинг главният секретар на МВР беше съобщи, че убитият и убиецът са участвали в два въоръжени грабежа.

Убитият и извършителят са съучастници във въоръжения грабеж на банка през 2015 г. в Айтос и на голям магазин през 2016 г. в София, в които бяха откраднати големи суми пари.

Във фаталния ден Валериев поискал заем, а Иван Петров го прострелял с автомат Калашников.