Въоръжен грабеж на инкасо е извършен тази сутрин в София, съобщават от пресцентъра на МВР. Сигналът е постъпил към 10.41 часа на тел. 112. Грабежът е извършен на едно от нивата на паркинга  на столичен търговски център на бул. „Цариградско шосе“.

По първоначални данни, четирима души са стреляли по инкасото. Те успели да отмъкнат пари, но към момента не се знае точно колко. След това избягали с кола. Не е известно в каква посока са тръгнали.

От полицията поясняват, че при грабежа пострадали хора няма.

Служителите на реда и към този час продължават огледа в подземния паркинг на „The Mall”. Инкасо автомобилът е на „ВИП Секюрити”.

Самото място, където е била открита стрелбата, е оградено и районът е отцепен. Вижда се, че предната лява гума на инкасо автомобила е спукана, вероятно от изстрела.

Молът не е затворен и на паркинга и в момента граждани излизат от автомобилите си.

По информация на Нова телевизия са откраднати 400 000 лева.

Нападението е станало в подземния паркинг на ниво -2.  

Колата, с която е извършен обирът, е открита около час по-късно. Обирджиите я изоставили пред блок близо до мола.

Силите на реда са отцепили района. Грабителите се издирват на територията на столицата, като тече мащабна операция по залавянето им. 

БНР съобщава, че грабителите са били маскирани и въоръжени с автомати.

Сумата не е потвърдена нито от МВР, нито от служителите на охранителната фирма. Нападателите издебнали инасото на един от входовете, водещи към последния паркинг и нападнали охраната.

Единият от грабителите стрелял във въздуха.

Нападателите успели да откраднат няколко чувалчета с пари. В инкасото имало много пари, тъй като с тях трябвало да бъдат заредени няколко банки, които се намират мола.

Четиримата грабители избягали с бяла „Шкода Фабия”, която по-късно е открита в ж.к. „Дружба”. Самите нападатели все още се издирват.

Припомняме, че на 8 февруари двама въоръжени опитаха да оберат инкасо автомобил на "ВИП Секюрити" в Средец. Охранителите на инкасото простреляха единия от грабителите и минути по-късно той почина. 

Екшънът се разигра минути преди 9.00 часа сутринта. Инкасото превозвало пенсиите за хората в Средец - над 140 000 лева.