Охранители на инкасо автомобил са убили въоръжен грабител в Средец. Екшънът се разиграл минути преди 9.00 часа тази сутрин, съобщават от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Сигналът за въоръжения грабеж постъпил в полицейското управление в Средец около 8.55 часа. Съобщавало се, че двама мъже извършват въоръжен грабеж на инкасо автомобил. Той превозвал пенсии и бил паркиран пред пощенски клон на ул. „Христо Ботев” 12 в града.

Нападателите били въоръжени с пистолет, затова охраната на инкасото оказала съпротива. Охранителите простреляли единия грабител. Той опитал да избяга със съучастника си, но след около 200 метра паднал на улицата и починал, поясняват от полицията.

Вторият нападател първоначално успял да се скрие, но минути по-късно бил задържан.

Служителите на реда са установили, че нападателите са 20-годишен бургазлия и 20-годишният му братовчед от Черноморец. Загинал е мъжът от Черноморец.  

Разследването на опита за грабеж на инкасото се ръководи от Окръжната прокуратура в Бургас, съобщават от институцията.

Огледите на мястото продължават. Предстои разпит на множество свидетели.

От прокуратурата поясняват, че повече подробности ще  бъдат разкрити на по-късен етап.

Двамата нападатели не са криминално проявени, съобщи шефът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов, цитиран от „24 часа”.

В момента на нападението пред пощата имало местни жители, които чакали да си вземат пенсиите.

Млад мъж, който живее точно срещу пощенския клон, разказва, че е чул изстрели откъм задната част на пощата, след което видял двама младежи да тичат. Единият завил вдясно, а другият продължил към близкия магазин. Полицаите го заловили в непосредствена близост до магазина. Свидетелят смята, че той също е бил ранен.

Мястото на нападението се намира на метри от центъра на града.