Окръжната прокуратура в Добрич осъди на 18 години затвор мъж, убил по особено жесток начин майка си, съобщиха от Апелативния прокуратува-Варна.

Подсъдимият живеел с майка си в едно домакинство в добричкото село Орляк. Злоупотребявал с алкохол често и винаги в такива случаи упражнявал физическо насилие над нея. Заради домашното насилие над 72-годишната жена Гюрсел бил предупреждаван от полицията с протокол.

Вечерта на убийството - на 4 срещу 5 декември 2017 г., подсъдимият отново злоупотребил с алкохол. Нанесъл побой на майка си, като я бил с ритници, юмруци, а след това и с цепеница и метален ръжен. По тялото на пребитата жена съдебномедицинската експертиза преброила не по-малко от 20 удара, нанесени със значителна сила и натиск и с наслагване. В ранните часове на 5 декември пребитата 72-годишна жена починала.

Назначената съдебномедицинска експертиза установила черепно-мозъчна травма, кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, разкъсно-контузни рани на черепните обвивки и още много травми, довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, станали причина за смъртта на жената.

Днес в съдебната зала подсъдимият призна вината си частично и се отказа от показанията на някои от свидетелите по делото.