21.5 млн. лв. по-малко събрала Столична община от данъци в сравнение с миналата година. Фандъкова обясни, че 19 млн. лв. по-малко са събраните местни данъци и такси само за месец март, като най-сериозно е намалението при такса смет - 14 млн. лв. по-малко и 7,5 млн. лв. по-малко от данъка върху недвижимите имоти спрямо март миналата година. Тя добави, че този фон имам повишение при някои по-малки данъци, в това число, на данъка за възмездно придобиване - с 1,7 млн. лв. повече.

Загубите в транспорта за март са 6 млн. лв. по-малко приходи, събрани от Центъра за градска мобилност - основно от намалената в пъти продажба на билети и карти и затворените "синя" и "зелена" зона.

6,5 млн. лв. са загубите за трите общински транспортни дружества - "Метрополитен", "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт".

Фандъкова добави, че се изготвя и справка за загубите в общинските болници и ДКЦ-а.

Заблуди и внушения за икономическите мерки срещу сегашната криза

Заблуди и внушения за икономическите мерки срещу сегашната криза

Добре е в сегашната ситуация да се подхожда с професионални аргументи, а не с политически клишета, заявява Петър Илиев

Кметът на София коментира, че въз основа на тези данни ще предложи актуализация на бюджета на София за 2020 г.

Фандъкова се похвали, че е готов първият пакет от мерки на Столичната община , с които да бъде подпомогнат малкият и среден бизнес в столицата, който е най-силно засегнат от ограниченията в борбата с коронавируса.

Докладът с конкретните предложения е разработен от икономистите Красен Станчев, Лъчезар Богданов и Петър Ганев от Института за пазарна икономика, Георги Ангелов от "Отворено общество", Иван Нейков, Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма и Надя Шабани от Центъра за нестопанско право.