24-годишен работник загина след токов удар, получен на автомивка в столичния квартал „Бъкстон". За това съобщиха свидетели на инцидента.

Момчето е било прието вече починало в „Пирогов", уточниха от лечебното заведение.
От там допълниха, че тялото на младия мъж е бил докарано малко след 16:00 ч от служители в автомивката.

В болницата е констатирана единствено смъртта му.
В автомивката, собственост на  "ЕТ Денци - Младен Тодоров", обаче не беше открит никой за коментар и подробности за случилото се.

Веднага след инцидента автомивката беше затворена, а персоналът се изнесе, видя репортер на news.bg. На мястото беше пристигнала и полицейска кола и оперативен екип, който огледа местопроизшествието. За него потвърдиха и от МВР.

Чух вик, после видях как млад мъж пада по очи. Веднага след това работници от мивката го обърнаха по гръб, а лицето му беше мораво, разказва служителка на фирма, съседна на автомивката.

Тодоров преди две седмици е наел местото, на което е разположил автомивката си.
Очевидци твърдят, че е имал добра клиентела и се е работело непрекъснато.

От агенцията по труда разбраха от news.bg за случая. Пресаташето Лилия Маринова допълни, че ще бъде инициирано разследване, което трябва да изясни обстоятелствата около смъртта на младия мъж.

Проверката ще покаже дали работниците са имали трудов договор, както и дали са се спазвали условията на труд. Според последните промените в законодателството, санкцията за работодател, който наема служител без договор е от 10 000 до 15 000, лева припомни Маринова.

Тя уточни и че в случай на трудова злополука, работодателят е длъжен в тридневен срок да информира инспекцията по труда. Ако не го направи, също подлежи на глоба.