В днешния Ден на отворените врати в АЕЦ "Козлодуй" 416 души посетиха централата.  

Посетителите преминаха по маршрути, включващи командните и машинните зали на 440-мегаватовите втори и трети блок, както и на 1000-мегаватовия пети блок, който работеше със 100% натоварване на мощността си.

Посетителите бяха придружавани от експерти от АЕЦ, които разказаха подробности за технологията на производство и за предназначението на основните съоръжения в атомната централа.

В Информационния център, който бе отправна точка на обходите, бяха показани документални филми, свързани с АЕЦ "Козлодуй" и ядрената енергетика.

Специалисти по радио-екологичен мониторинг представиха възможностите за мобилно измерване на гама-фона на въздуха в реално време. Посетителите бяха  запознати и с резултатите от радио-екологичния контрол за въздействието на централата върху околната среда за целия период на експлоатацията й, които показват липса на неблагоприятни изменения като следствие от работата на АЕЦ. 

Служители от Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението към атомната централа показаха чрез демонстрация готовността си за незабавно гасене на пожар, както и многобройните възможности на специализираната противопожарна техника.

В Деня на отворените врати бяха регистрирани посетители от различни населени места от цялата страна - Ловеч, Плевен, София, Враца, Монтана, Лом, Оряхово, Търговище, Перник и др. 

Най-малките гости на централата на 13 октомври бяха Карина Младенова - на четири и половина месеца, от София, и петмесечната Натали Иванова от Търговище. Най-възрастният посетител бе Георги Кьосевски, на 85 години, от село Попица, Врачанска област.