Инфекциозна болница изписа 91-годишна жена, която е била приета в много тежко състояние с коронавирус, предаде БНТ.

При нея той е изчистен без да се използват специални противовирусни медикаменти.

Пациентът е с ампутиран десен крак и придружаващи заболявания като артериална хипертония, исхемична болест на сърцето и хронична артериална недостатъчност на крайниците.

Лекарите изключили противовирусните медикаменти и атакували бронхопневмонията с двойна антибиотична терапия. Не се стигнало до апаратно дишане.

Тя е жена със силен дух, споделят лекарите. 

Трима починали и 36 новоустановени с COVID-19 у нас

Трима починали и 36 новоустановени с COVID-19 у нас

2211 са общо установените случаи у нас

36 са новодоказаните случаи за коронавирус у нас вчера, с което общо стават 2211. Увеличението през вчерашния ден е 1.5%.

От новоустановените вчера 36, почти половината - 15 - са приетите в болница. Общо активните случаи у нас към 16.05.2020 г. са 1505.

240 медицински персонал е заразен, като 11 остава процентът. При децата процентът на заразявана са 6%. Излекуваните са 26%.

Три са смъртните случаи у нас през вчерашния ден - мъж с исхемична болест и прекаран инфаркт е починал в "Пирогов", също там 66-годишна жена с перитонит и сърдечна недостатъчно е починала вчера. 31-годишен мъж е починал Ямбол, той е бил с диабет и е приет в много тежко състояние. Починалите до този момента българи са 108.

Вчера са направени 1094 ПСР теста, активните области в страната са 9.