От АБВ искат незабавното отстраняване на ГЕРБ от властта. За това настоя лидерът на АБВ Румен Петков на пресконфереция след заседание на Националния съвет на партията.

От партията настояват за генерална промяна на методите на държавата, на публичната комуникация, информираността на обществото и правосъдие за всеки.

Скандал, срам и позор. Имаме ситуация, в която липсата на държава е повече от очевидна. Имаме обостряне на общественото внимание, което минава всякакви граници. Имаме вулгарна и цинична наглост на речта на премиера, коментира Петков скандалния аудиозапис с министър-председателя.

От АБВ питат защо прокуратурата не е проверила и скандалния запис с премиера Борисов. Хората няма за какво да ни вярват и премиерът не иска да се проверят твърдения, свързани с него, изключително грозни, негодува Румен Петков.

Аудиозаписът щял да виси като петно върху България, сигурни от АБВ

Аудиозаписът щял да виси като петно върху България, сигурни от АБВ

По думите на Румен Петков ходещо доказателство за идентичността на записа се казва Бойко Борисов

"А за тази фотосесия на евроеротичните снимки на премиера Бойко Борисов няма съмнения, че фотографките могат да грабнат "Пулицър", заяви Петков за снимките на премиера от спалнята му", отсече бившият вътрешен министър от Тройната коалиция.

От АБВ ще изпратят писмо до управителя на БНБ Димитър Радев, с което ще поискат информация за март, април и май с колко са намалели спестяванията на българските граждани.

Заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева посочи, че лидерството си личи по време на криза и по време на кризата с коронавируса се видяло, че лидери сред управляващите няма. Кризата може да бъде разделена на три етапа - здравен, омекотяване на икономическите последици от кризата с коронавируса и възстановяване на икономиката.

Кирил Добрев: Борисов изпусна козите

Кирил Добрев: Борисов изпусна козите

Оставката на Борисов може да спаси имиджа и на ГЕРБ, и на страната

В момента всички прогнози на правителството и ЕК показват, че заради пропускането на помощта от страна на държавата, икономиката ни ще спадне до 10%, предупреди тя. Няма нито една мярка, която да е стартирала работа и да е постигнала целите си, смята Ганчева. Ако в Европа говорят за възстановявне на икономиката, то българското правителство говори за усвояване на средствата и тяхното преразпределяне, отбеляза Ганчева.

От АБВ призовават да бъде организиран социално-икономически съвет за състоянието на българската икономика. Всичко останало е пародия и се отразява на икономиката и домакинствата, предупреди Ганчева.

Владимир Маринов, заместник-председател на АБВ посочи, че законодателството ни с концесията не е адекватно на ситуацията. В България продължават да се отдават обекти на концесия, без да се зачита мнението на местната власт. Общините получават очисления, които са в определен размер, спрямо отчета на инвеститора, регистриран в съответното министерство, каза Маринов.

От АБВ питат защо трябва да бъде отдадено летището на концесия? За това от партията считат, че трябва да има промяна на законодателството в на концесията и да бъде включена местната власт тях.