Ходещото доказателство за идентичността на записа се казва Бойко Борисов. Така лидерът на АБВ Румен Петков коментира на пресконференция в централата на партията скандалния запис с премиера Бойко Борисов.

По думите му това петно ще виси върху България години наред. Той (премиерът - б.р.) до ден днешен не опроверга прозвучалото твърдение с адресат Кърджали и изцяло споделя това, което е казал, и това, което е било записано, каза Петков, според когото премиерът все повече приличал на късния Тодор Живков.

Безгръбначието, безнравствеността, липсата на чувство за достойнство у квалифицираната не озадачава никого. След като въведохме практика да пращаме тъпанари да бият тъпани по центъра на населените места и това от тях се възприема от рано, не бива да ни озадачава нищо, коментира Петков.

Прокуратурата разследва записа с гласа на Бойко Борисов

Прокуратурата разследва записа с гласа на Бойко Борисов

Гешев: Превърнахме записването с телефони в национален спорт

Според него Борисов по никакъв начин не е опровергал или изразил възмущение от оценките, квалификациите, които звучат в ефира, които е възприел спрямо свои европейски колеги.

"Фактът, че той не опровергава този вулгарен речник и не изпитва безпокойство какво ще си помислят европейските му колеги за нас, за България - те за него вероятно имат определена представа. Фактът, че това не го обезпокои, показва какво явление имаме най-отгоре на държавата", изтъкна бившият вътрешен министър в Тройната коалиция.

Аудиозаписът - брутална атака срещу парламента, но защо не се провери?

Аудиозаписът - брутална атака срещу парламента, но защо не се провери?

Румен Радев: Недопустимо е България да излъчва подобен цинизъм в Европа

Припомняме, че вчера президентът Румен Радев заяви, че аудиозаписът бил брутална атака срещу парламента и запита защо той не се проверява. 

Ден по-късно прокуратурата започна разследване на записа с гласа на Борисов.  По думите на главния прокурор записването с телефони се е превърнало в национален спорт. 

Вчера от ГЕРБ заявиха, че не виждат причина записът да бъде проверяван. 

Преди това премиерът Борисов заяви, че с усмивка приема монтажите по свой адрес. 

От ГЕРБ не виждат причина записът с премиера да бъде проверяван

От ГЕРБ не виждат причина записът с премиера да бъде проверяван

Менте записи, извадени на бял свят от менте политици, ние няма да коментираме, заяви Маноил Манев