Всички избори са важни за гражданите, демокрацията и държавата, но трябва да бъдем убедени, че днес повече от всякога сме на избори на живот и смърт. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков при представяне листите на партията за предстоящия парламентарен вот на 4 април.

Хората в листите на АБВ за парламентарните избори на 4 април са: Емил Стоименов водач в Стара Загора, Веселин Плачков, водач на листата в Плевен и Пловдив, проф. Любомир Халачев, бивш ректор на НАТФИЗ и водач на листата на партията във Велико Търново, Петър Първанов, водач на листата в Перник, Пламена Заячка, 24 МИР в София и Кърджали, доц. Атанас Мангъров и Христо Колев. Листите на АБВ носят гражданска сила и експертиза.

Лице на кампанията на АБВ са не само членовете на листите на партията, а всеки, който е избрал да изрази гражданската си позиция и да гласува за нормалността.

Лидерът на АБВ-младежи Пламена Заячка заяви, че времето на младите е сега. Младите не трябва да бъдат на резервната скамейка, а да участват активно в политиката, настоя Заячка и допълни, че в шест области в страната водачите на листи са млади хора.

АБВ готови за радикална промяна на изборите

АБВ готови за радикална промяна на изборите

Те се регистрираха в ЦИК за участие във вота

Младите са гаранция за края на прехода, изтъкна тя и възропта срещу апатията на младите хора, които не желаят да участват в обществения и политическия живот.

Кандидатите и основните идеи на партията бяха представени от лидера на АБВ Румен Петков и от бившия министър Ивайло Калфин, въпреки че те не са част от листите за предстоящите избори.

По думите на Петков смъртта се настинала трайно в нашия бит и за това АБВ предлага да поведе хората в утрешния ден. От АБВ си поставят и следните цели: укрепване на държавността, осигуряване на сигурност, възстановяване на икономиката, достойни доходи, борба с бедността и възраждане на духовността на българската нация. Другият акцент пред партията е "здравеопазване, здравеопазване, здравеопазване", който е един от най-тежките провали от годините на прехода насам.

АБВ ще води битка за нормален живот и работеща държава. От партията се противопоставят на порочния модел на управление и искат да установят отговорно и публично управление с работещи институции.

АБВ не гледа като на оръжие на доц. Атанас Мангъров

АБВ не гледа като на оръжие на доц. Атанас Мангъров

Борисов бил токсичен, никой нямало да се хване под мишница с премиера

Бившият социален министър Ивайло Калфин заяви, че част от смисъла на една кампания е да има възможност да се общува с хората. Атмосферата от джипката подвежда за въздуха отвън, който съществува, посочи Калфин. Той разкритикува начина, по който се приемат законите и отчетността на изпълнителната власт. Здравеопазването и образованието трябва да бъдат ангажимент на държавата. Той отчете успехите на управляващите с намаляването на отпадналите деца от училище, но все още резултатите в сектор "Образование" били трагични. Държавата трябва да си влезе в обувките и да регулира там, където има нужда, настоя Калфин.

Пандемията разкри неудачите на здравната система, заяви от своя страна и редовния критик на здравните власти доц. Атанас Мангъров, Основните неща, които трябва да бъдат променени е да се раздели заплащането на медицинския труд от стойността на лечението, защото така се залага несправедливостта лекарите, които работят по скъпи клинични пътеки, да получават много повече от другите.

Мангъров: Аз съм с АБВ, защото там е много пусто

Мангъров: Аз съм с АБВ, защото там е много пусто

Шансовете на АБВ да влезе в парламента са малки, смята той

Второто нещо, което трябва да се реши е източникът на финансиране на цялото здравеопазване. За момента това става чрез здравните осигуровки, но те не се плащат. Мангъров счита, че заплащането в здравеопазването, трябва да става чрез данъците. Личните лекари не трябва да бъдат еднолични търговци. Четвъртото, което трябва да се направи е истинска здравна карта и да се види от колко болници, лекарски практики имаме нужда и те да се финансират от основния здравноосигурителен фонд.

Припомняме, на 12 януари от партията се регистрираха в ЦИК за участие в парламентарните избори.