Ние в АБВ не гледаме на доц. Атанас Мангъров като на оръжие, а като на начин българинът да има максимално широка информация. Toва заяви председателят на АБВ Румен Петков в сутрешния блок на БНТ.

Хората трябва да чуят различните професионални гледни точки и да се уверят, настоя Петков и нападна шефа на НОЩ генерал проф. Венцислав Мутафчийски, който бил казал, че коронавирусът бил нищо и всеки ден се обаждал на премиера да го пита в какъв костюм да се облече.

АБВ иска нормален живот в работеща България. Когато в една партия няма различия, намирисва на друг тип организация на обществото, коментира Румен Петков разминаванията с президента Георги Първанов за кандидатурата на доц. Атанас Мангъров. Няма да има разнобой в партията, няма за какво, увери той.

Областен председател на АБВ напусна партията заради доц. Мангъров

Областен председател на АБВ напусна партията заради доц. Мангъров

Той не е съгласен с действията на националното ръководство

По думите му няма никакво съмнение за провала на ваксинацията в България. Нас първо ни лъжат, че се предприемат мерки, които никой не спазва, посочи Петков.

Всеки един човек, който иска да се ваксинира, трябва да има това право. В момента хората не могат да се ваксинират и дори тези, които могат да се ваксинират, нямат избор. Трябва да бъдат разделени нещата, настоя Румен Петков. Защо не сме сред страните, които искат да произвеждат ваксини, запита бившият вътрешен министър от Тройната коалиция.

Румен Петков смята, че Борисов е токсичен и никой няма да рискува да се самоутрепе пред очите на обществото като се хване под мишница с премиера. Не съм от тези, които хвърлят боб, но до изборите има много тежко политическо време, а тези, които се ангажират с подобен род разсъждения какво ще стане след изборите, спекулират, посочи той.

Мангъров: Аз съм с АБВ, защото там е много пусто

Мангъров: Аз съм с АБВ, защото там е много пусто

Шансовете на АБВ да влезе в парламента са малки, смята той

Петков е на мнение, че ще бъде шамар за цялото общество, ако Борисов сформира нов кабинет. Протестът бе продаден и предаден от една част от участниците, които се опитваха да го яхнат политически, изтъкна лидерът на АБВ.

Румен Петков бе категоричен, че АБВ са гарант за стабилността в България и е сигурен, че партията ще получи подкрепа от обществото.

На въпрос дали от АБВ ще подкрепят президента Румен Радев за втори мандат, Петков отбеляза, че начинът, по който Радев обяви намерението си да се кандидатира за втори мандат, и тези, които обявиха, че го подкрепят, му правят лоша услуга.

АБВ се явява сама на избори, Мангъров с пет номинации

АБВ се явява сама на избори, Мангъров с пет номинации

Валери Стефанов, Веселин Плачков и Любо Халачев също кандидати за депутатите от листата на партията