Служители на МВР и агенция "Митници" започнаха съвместни проверки за контрабандно внесени стоки, съобщиха от МВР.

От там уточняват, за периода от сутринта на 29 април до обяд на 30 април са проверени над 100 товарни автомобила на територията на областите Благоевград, Хасково и Кюстендил

В Сандански  е засечен товарен автомобил, който превозвал пилешки субпродукти без документи. За случая е уведомена  районната ветеринарно медицинска служба в Сандански. На водача на автомобила е съставен акт.

При другите 45 товарни автомобила проверени в Сандански не са констатирани нарушения. Най-много нарушения са констатирани на територията на област Хасково.

От проверените 16 товарни автомобила при осем са установени нарушения. В три от автомобилите, с турска регистрация, при извършена щателна митническа проверка са установени съответно 350, 300 и 750 литра дизелово гориво в повече. И тримата нарушители са доплатили акциза на място.

Недекларирани 250 кутии цигари са намерени при проверката на друг товарен автомобил. На водача е съставен акт за митническо нарушение.

Служители на реда са открили 2708 бр. маркови стоки - дрехи на световни производители в тир с българска регистрация. При проверката е установено, че декларираните цени за стоките са занижени. В автобус по линията Истанбул - Пловдив от багажа на един от пътниците са иззети 1675 тениски на известни спортни марки. Митническите служители са съставили и един акт за недекларирани 113 кутии цигари в личния багаж на друг пътник от автобуса.

9 060 кутии цигари без бандеролса иззети от служителите на реда в гр. Сапарева баня при съвместната проверка. Цигарите са  открити в дома на собственичка на хранителен магазин в града. Те са предадени са на агенция Митници - Кюстендил, а по случая е образувано досъдебно производство.  

При извършената за същия период проверка на 21 товарни автомобила на територията на кюстендилска област митническа мобилна група и служители на митница Гюешево не са констатирани случаи на контрабанда.

В Благоевградска област са проверени 47 автомобила. И при тях не са констатирани случай на контрабанда.