Ангелкова предложи Гаранционен фонд на искащите оставката й. Това се случи по време на среща между министърът на туризма Николина Ангелкова и представителите на Обединение "Бъдеще за туризма" Георги Пасев и Свидна Динева.

Припомняме, че на 16 април представители на туризма у нас поискаха оставката на Ангелкова. По думите им тя е загубила доверието на бранша.

По време на срещата министърът на туризма заяви, че са очертани конкретни области за съвместна дейност. Една от сферите на двустранното сътрудничество е дискусията за създаване на Гаранционен фонд в туризма, който ще помогне да се преодоляват последиците от неосъществени по различни причини пакетни пътувания и почивки.

 Борисов се срещна с хотелиери и ресторантьори, които плашат с протест
Обновена

Борисов се срещна с хотелиери и ресторантьори, които плашат с протест

Хотелиерите и ресторантьорите са готови за протест при липса мерки

Ангелкова предлага да се удължи до 12 месеца срокът за възстановяване от туроператори на суми на туристите заради неосъществени при кризата ваканции и почивки. Идеята бе подкрепена от представителите на обединението, в което участват туроператори, туристически агенти, собственици на места за настаняване и изхранване, екскурзоводи и превозвачи, коментира тя.

Бе постигната договореност експерти на "Бъдеще за туризма" да участват в различни формати, инициирани от министерството, за обсъждане на важни за сектора въпроси.

НФСБ внесе законопроекта за ваучерите в туризма

НФСБ внесе законопроекта за ваучерите в туризма

Възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък