НФСБ внесе законопроект със свои мерки за спасяване на туризма. Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание и предстои да бъде гледан днес от Правна комисия, а утре - в зала.

От НФСБ предлагат да се въведат ваучери на стойност 210 лв. за 7-дневна почивка, но те да бъдат само за тези хора, които са социално осигурени. Ваучерите ще важат и за 2021 г.

Те предлагат да се даде по 100 лв. за всеки ученик за зелени училища, културни и спортни мероприятия. Също така от НФСБ искат плажни принадлежности по цени, намалени минимум с 50 % или безплатни срещу намаляване на концесионната такса от 50 до 100 %.

Бизнес и синдикати спорят работи ли мярката 60:40

Бизнес и синдикати спорят работи ли мярката 60:40

Според Пламен Димитров ваучерите в туризма едва ли ще проработят

Възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък от Общинските съвети на курортните общини след отмяна на извънредното положение.

Предимство за безвъзмездна финансова помощ от 3 до 10 хил. лв. и друго безвъзмездно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти.

От партията предлагат удължаване срока за завършване на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон, както и удължаване срока за възстановяване на плащания или ползване на туристически услуги от туроператорските фирми до една година като антикризисна мярка за спасяване на бранша.