Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов посети днес болницата в Сливен. Той се срещна с директора на лечебното заведение д-р Васислав Петров и кмета на община Сливен Стефан Радев. По време на срещата Ангелов заяви, че вече всичко е под контрол.

По думите му единствената нужда на болницата към момента е осигуряването на допълнително количество ремдесивир, който ще бъде доставен в понеделник.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че с 46 млн. лева ще бъде закупен Ремдесивир.

За ситуацията в Сливен Ангелов добави, че градът ще се справи с натиска. В момента в болницата няма много млади хора. Има бременна жена с положителен тест, тя е в стабилно състояние и ще бъде изписана. По отношение на плазмата, тъй като в момента има ограничаване на дарителите, кметът на града възнамерява да направят акция за осигуряване на допълнително количество кръводарители. Дотогава ще бъде пренасочено достатъчно количество от необходимия биологичен продукт от София и Стара Загора, обясни здравния министър.

В МБАЛ-Сливен има 500 легла, от които 150 са за пациенти с коронавирус. 130 са заетите легла, шест са пациентите с ковид в реанимация, стана ясно от изнесените данни.

98 са новозаболелите жители на област Сливен за последното денонощие. С тях общият брой болните възлиза на 1338 души, съобщиха по-рано от Областния кризисен щаб. 260 лица са хоспитализирани.

Припомняме, че нарастването на заразени с коронавирус изостри ситуация в болницата в Сливен, където само преди дни пулмологията заработи като COVID отделение.