Въпреки увеличаването на заразените, място за тревога няма, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов във Варна, съобщи bTV. По думите му от днес в София той започва срещи с представители на РЗИ от страната и всички, имащи отношение към овладяване на ситуацията. Болниците ще издържат на натиска, те разполагат с всичко необходимо, допълни Ангелов.

Записалите се за ваксина са вече близо 60 000 души, каза проф. Костадин Ангелов. По думите му срещу електронната система обаче има непрекъснати хакерски атаки. Според него критични точки в страната в момента няма, има места, където капацитет от легла е запълнен и се правят трансформации броят им да бъде увеличен. По думите на министъра това е валидно за Кюстендил, Бургас, Шумен и няколко лечебни заведения в София.

Утре идват още близо 100 000 COVID ваксини

Утре идват още близо 100 000 COVID ваксини

Вече има близо 300 000 хиляди поставени ваксини

Министърът каза още, че до 10 март трябва да приключи ваксинирането на членовете на избирателни комисии на всички нива. Той допълни, че се работи активно и успешен летен туристически сезон, като идеята е да се осигури максимална безопасност както за пристигащите гости, така и за българските граждани.