На 110-ата вечер от антиправителствените протести в столицата демонстрантите отново блокираха кръстовища.

Движението по бул. "Цар Освободител", в района на т.нар. триъгълник на властта, до сградата на Софийския университет, беше освободено малко след 21:00 ч. движение, но кръстовището на Орлов мост остана блокирано по-продължително време. Пропускаха се само линейки.

Като цяло ситуацията на протеста беше спокойна.

Тази вечер възрастни хора издигнаха транспарант с надпис - "Стига пенсионерска мизерия" и изразиха възмущение от отпуснатите им 50 лв. бонус, които не им помагат да се справят с чувството на обреченост.

Наред с оставките на премиера и главния прокурор беше поискана и оставката на скулптора Вежди Рашидов като председател на Комисията по култура в НС - заради това, че защити премиера Бойко Борисов в телевизионно интервю тази сутрин. Освен това, според участниците в акцията, Рашидов показал пренебрежителното отношение към интелектуалците, подписали декларацията в подкрепа на протеста.

Протестиращите се поздравиха с днешния празник и припомниха, че Димитровден е ден за разплата и те очакват скоро разплата с настоящата власт.

Чуха се обвинения, че управляващите се възползват от ситуацията около COVID-кризата за свои цели.

Бяха отправени и призиви за единство на леви и десни.

По-рано днес майки на деца с увреждания протестираха пред социалното министерство срещу предложените промени в Закона за личната помощ.