Подкрепата за двойката Радев-Йотова е закъсняла. Тази позиция изрази пред БНТ Антон Кутев. Тази подкрепа е щяла да даде повече гласове за БСП преди парламентарния вот. Изгубихме избиратели от тази ситуация, изтъкна Кутев. БСП трябва да се откаже от анти говоренето, според него. Кампанията на столетницата на тези избори е била недобре направена, по мнението му.

Корнелия Нинова беше една от причините да загубим изборите, убеден е Кутев. На вчерашния пленум е поискана оставката на председателя. Резултат от тези избори е исторически нисък за партията. Не сме падали под 500000 гласа от преди Втората световна война, каза социалистът. Според него Слави Трифонов по погрешка е попаднал във властта, защото не е искал да управлява. Оставката на Нинова не е самоцел, това е честното отношение, категоричен бе Антон Кутев. Трябва да направим така, че БСП да в полезна за България.

Сервитьорът дойде и раздаде сметките на Нинова, огорчен Кирил Добрев

Сервитьорът дойде и раздаде сметките на Нинова, огорчен Кирил Добрев

Днес социалистите плащали цената на ината на един

Припомняме, на изборите, проведени на 4 април, БСП остана трета политическа формация след ГЕРБ и "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Лидерът на партията Корнелия Нинова не подаде оставка заради разгромната загуба, но това направи Изпълнителното бюро на партията.

Вчера червените подкрепиха подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. Това се случи на Националният съвет на БСП.