Националният съвет на БСП подкрепя втори мандат на Румен Радев и Илияна Йотова. Това обяви на брифинг лидерът на партията Корнелия Нинова. Сформирана е работна група, която да води разговори с Радев и Йотова за начина, по който да бъде издигната кандидатурата им.

Обща грешка на партията била, че по време на кампанията не е дадена подкрепа на двойката Радев-Йотова.

Подкрепата за Радев като тънка червена линия за БСП

Подкрепата за Радев като тънка червена линия за БСП

Боян Балев, политолог и член на Националния съвет на БСП, пред news.bg

Червените ще са против кабинет с мандат на ГЕРБ. Ако "Има такъв народ" ще прави кабинет, да се водят преговори, са решили още левите. БСП дава подкрепа, ако ще се вземат бързи мерки за здравната криза, борба с корупцията, съдебна реформа, ревизия на бюджета, изменения в изборните правила, с които да се ограничат корпоративния и купен вот.

Нинова внимателна с изводите за мнозинство

Нинова внимателна с изводите за мнозинство

БСП не участва в сценарий, а си има позиция

Ако левицата получи третия мандат пленумът спешно ще реши какво да прави.

Нинова каза още, че до 30 април местните структури трябва да анализират резултатите от изборите и те да представят пред НС на БСП план за действие.

Въпросът за Конгрес не е поставян. Всеки има право да ми иска оставката, така Корнелия Нинова коментира днешния протест пред червената централа. Днешната флашмоб акция тя определи като индивидуална акция. 

БСП освобождава място за политически караконджули

БСП освобождава място за политически караконджули

Станислав Владимиров: След 5 г. начело с Нинова БСП е ретро автомобил с модерно покривало

По-рано от пресцънтъра на БСП съобщиха, че предложението на Изпълнителното бюро за подкрепа на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат е взето със 122 гласа "за", 0 "против" и 9 "въздържал се".

Членовете работната група за комуникацията с президентската двойка за формулата на издигането й, инициативният комитет и политиките, са Корнелия Нинова, Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и Кристиан Вигенин, и Христо Проданов.

Радев се кандидатира за втори мандат
Обновена

Радев се кандидатира за втори мандат

Това съобщи той по време на годишния си отчет

Предстои Националният съвет на БСП да одобри изработения от Изпълнителното бюро обхват на политиките, които да бъдат предмет на разговорите между работната група и кандидат-президентската двойка за втория й мандат.

Припомняме, че на 1-ви февруари по време на годишния си отчет от мандата държавният глава Румен Радев обяви намеренията си да се кандидатира за втори мандат.