БСП са по-различни от ГЕРБ с това, че благодарение на опита имат подготвена алтернативни политики и закони. Това ни помага в момента в най-голяма степен да сме готови и веднага да започне да работи парламента с конкретни неща. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента след първото заседание на 45-то Народно събрание.

Нинова увери, че БСП не участва в сценарий, а си имат последователна позиция. БСП има собствена политика, която следват последователно и неотлъчно в последните 4 години срещу този модел на управление.

БСП няма да прави голяма коалиция

БСП няма да прави голяма коалиция

Нинова увери: За БСП е лесно – бяхме последователни и стабилни в политиката

Тя призова да не се бърза с изводите кой е печелившият от днешния парламентарен ден и настоя първо да се оформят мнозинствата по политики. Социалистите имат опит от подобни плаващи мнозинства. Хубаво е, че се събра мнозинство, което даде старт на парламента, подчерта Нинова.

Според нея ще се получат различни гласувания и едно такова монолитно мнозинство ще бъде по различните въпроси - различно. Нинова определи позицията на президента като последователна.