Парламентът създаде Комисия по ревизията на управлението на Бойко Борисов. Искането за създаването на такава комисия е продиктувано от нашия ангажимент към избирателите, поясни Мая Манолова. Отговорът на въпроса къде са парите касае всички граждани, по думите на лидера на "Изправи се.БГ". Властта ставала необяснимо богата, а гражданите необяснимо бедни, изтъкна тя.

40 сектора с висок корупционен риск ще бъдат обхванати от проверката на комисията, каза Мая Манолова. Чрез черни каси парите отивали до приближени фирми, партньори по тенис и карти. Ще покажем ценоразписа на скъпата клиентела на властта, изтъкна лидерът на Изправи се.БГ. Схемаджиите са ясни, убедена е Мая Манолова.

Парламентът не е трибунал, парламентът ще покаже истината, подчерта тя. Наш дълг е да извадим мръсните тайни на корумпираното управление, подчерта Манолова. Всеки, който подаде сигнал срещу властта, ще е защитен, по мнението й.

ДПС ще подкрепи създаването на тази комисия и ще участва активно, обясни Йордан Цонев. Според Явор Божанков от БСП едно поколение няма да може да поправи пораженията на управлението на Бойко Борисов.

Любен Дилов-син поиска тази комисия да е постоянно действаща.

Татяна Дончева: Ходовете на Борисов са хазарт и блиц

Татяна Дончева: Ходовете на Борисов са хазарт и блиц

Това са плитки разигравали си коня, защото са намерили село без куче

Корнелия Нинова се притеснява, че едва ли за три месеца тази комисия ще се справи с огромния обем работа. Тя също е съгласна комисията да е постоянна. Александър Ненков от ГЕРБ посочи, че партията с радост ще подкрепи предложението, защото така щяло да се види колко работа е свършена. Прие се предложението комисията да не е за ревизия, а да е за проверка. Не мина предложението на БСП за мораториум върху последните концесии на властта.

Депутатите гласуваха Maя Манолова да оглави Временната комисия за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет.

Премиерът Борисов разпусна НОЩ

Премиерът Борисов разпусна НОЩ

Щабът е разформирован, считано от днес

Разпределението, което другите партии направиха за комисията са:

ГЕРБ-СДС предложиха за членове Дани Каназирева, Маноил Манев и Тома Биков.

От ИНТ предложиха Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски.

БСП предложиха Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Митев.

ДПС предложиха Йордан Цонев, Адлен Шевкет.

"Демократична България" - Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков.

От "Изправи се!Мутрин вън!" предложиха освен Мая Манолова и Андрей Вълчев и Димитър Ушаков.

Припомняме, на 15 април 45-ото Народното събрание бе открито в старата историческа сграда. В залата като избрани депутати присъстваха и министри от кабинета - вицепремиерът Томислав Дончев, социалният министър Деница Сачева, здравният министър Костадин Ангелов, Красен Кралев - министър на младежта и спорта и др., но не и премиерът Бойко Борисов.

По-късно бе обявено, че премиерът Бойко Борисов е депозирал обаче оставката на кабинета в деловодството. Борисов събра министрите и излезе в отпуск като по този начин избегна традиционното отчитане на властта и гласуване на оставка в пленарна зала.

Същият ден депутатите от 45-ото НС избраха председателите на новите парламентарни групи, както бе избран и председател на Народното събрание.